Omega-3 Forte (baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA 263) Vivasan, Shveytsariya

Omega-3 Forte (baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA 263) Vivasan, Shveytsariya#1
Omega-3 Forte (baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA 263) Vivasan, Shveytsariya#2
Omega-3 Forte (baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA 263) Vivasan, Shveytsariya#3
Omega-3 Forte (baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA 263) Vivasan, Shveytsariya#4
Omega-3 Forte (baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA 263) Vivasan, Shveytsariya
Xarakteristikalar
Ta'rif
To'liq ma'lumot
Ma'lumotlar yangilandi: 10.04.2024
605 085 so'm
To'lov — Kartochka, Naqd, Pul o'tkazma

Ta'rif

Mahsulot haqida qisqacha ma'lumot: Omega-3 ko'p to'yinmagan yog'li kislotalarning manbai. Bolalarda miya va asab tizimining to'g'ri rivojlanishiga yordam beradi, miyani yoshga bog'liq neyrodejeneratsiyadan himoya qiladi, yuqori aqliy yuklarda ko'rsatiladi, qonda xolesterin miqdorini pasaytiradi, disbakterioz, ateroskleroz rivojlanishiga to'sqinlik qiladi, ortiqcha vaznni kamaytirishga yordam beradi, qonning yopishqoqligini pasaytiradi, kechiktirilgan mushaklarning og'rig'ini kamaytirishga yordam beradi, aniq onkoprotektiv ta'sirga ega.

Omega-3 Forte preparatining tavsifi, xususiyatlari, qo'llanilishi. EPA + dha263 baliq yog'i va krill yog'i:

Omega-3 Qal'asi. Baliq yog'i va krill yog'i EPA + DHA263 Omega-3 ko'p to'yinmagan yog'li kislotalarning manbai hisoblanadi.

Bolalarda miya va asab tizimining to'g'ri rivojlanishiga yordam beradi, miyani yoshga bog'liq neyrodejeneratsiyadan himoya qiladi, yuqori aqliy yuklarda ko'rsatiladi, qonda xolesterin miqdorini pasaytiradi, disbakterioz, ateroskleroz rivojlanishiga to'sqinlik qiladi, ortiqcha vaznni kamaytirishga yordam beradi, qonning yopishqoqligini pasaytiradi, kechiktirilgan mushaklarning og'rig'ini kamaytirishga yordam beradi, aniq onkoprotektiv ta'sirga ega.

Omega-3 Forte shuningdek terining, sochlarning va tirnoqlarning holatini yaxshilaydi, terini ultrabinafsha nurlanishidan himoya qiladi, mushak-skelet tizimiga ijobiy ta'sir ko'rsatadi, bo'g'imlarning biriktiruvchi to'qima elementlarining elastikligini saqlashga yordam beradi (tendonlar, ligamentlar, qo'shma kapsulalar), artikulyar xaftaga, artikulyar moylash xususiyatlarini yaxshilaydi, artikulyar xaftaga kollagen tolalarining parchalanishini sekinlashtiradi. bo'g'imlarning yallig'lanish va degenerativ-distrofik kasalliklari.

Omega-3 Forte-ni muntazam iste'mol qilish yurak-qon tomir tizimi kasalliklari va ko'plab nevrologik kasalliklarning oldini oladi, masalan, depressiya, hissiy buzilish, surunkali charchoq va boshqalar.

Omega - 3 miyokard infarktining ikkilamchi profilaktikasi uchun ko'rsatiladi (statinlar, beta-blokerlar, antitrombotik vositalar, Ace inhibitörleri bilan Co kombinatsiyalangan terapiyasining bir qismi sifatida); giperlipoproteinemiya (qondagi yog'lar va/yoki lipoproteinlarning g'ayritabiiy darajada ko'payishi).

Uchta Omega-3 yog ' kislotalari mavjud: eikosapentaenoik kislota (EPA), dokosaheksaenoik kislota (DHA) va alfa-linolenik kislota (ALA).

EPA va DHA baliqlarda uchraydi. Ular ko'p to'yinmagan yog'li kislotalar (PUFA) yoki uzun zanjirli yog ' kislotalari sifatida ham tanilgan.

ALA Chia urug'i va yong'oq kabi o'simlik manbalarida uchraydi. Inson tanasida ALA birinchi navbatda oxirgi iste'mol mahsulotlariga - EPA va DHA ga aylanadi, shuning uchun ALA Omega-3 yog ' kislotalarining samarasiz manbai hisoblanadi. Bundan tashqari, oz miqdordagi EPA va DHA ni yaratish uchun juda ko'p ALA talab qilinadi.

Organizm uchun oziq-ovqat bilan ta'minlangan EPA va DHA yog ' kislotalaridan foydalanish ancha oson. Shuning uchun baliq yoki baliq yog'ini doimiy dietaga kiritish juda muhimdir.

Omega-3 ko'p to'yinmagan yog ' kislotalari eskimolarning mukammal sog'lig'i va ular orasida ko'plab yuz yilliklar borligi bilan qiziqqan olimlarning tadqiqotlari natijasida topilgan. Ma'lum bo'lishicha, sir ovqatlanishda, ya'ni ko'p miqdordagi baliq ovqatlarini iste'mol qilishda yotadi. Shimoliy xalqlar vakillarining qon tarkibini o'rganish natijasida Omega-3 moddasini tashkil etuvchi eikosapentaenoik (EPA) va dokosaheksaenoik (DHA) deb nomlangan ikkita tabiiy yog ' kislotalari topildi.

Ushbu yog ' kislotalari hujayra membranalarining suyuqlik xususiyatlarini yaxshilashga, lipoproteinlarning fermentlar bilan lipid-hujayra o'zaro ta'sirini, lipoprotein metabolizmini o'zgartiradigan ushbu membranalar retseptorlarining funktsional faolligini oshirishga yordam beradi. Ular jigarda triglitseridlar ishlab chiqarishni kechiktiradilar (yog ' kislotalarining esterifikatsiyasini inhibe qilish tufayli). Ushbu kislotalar triglitseridlar darajasining sezilarli darajada pasayishiga yordam beradi, peroksid p bilan yog 'kislotalarining beta oksidlanishini oshiradi (triglitseridlar ishlab chiqarish uchun mavjud bo'lgan erkin yog' kislotalari miqdori kamayadi). Yuqori zichlikdagi lipoproteinlar sonining ko'payishi ahamiyatsiz va doimiy emas, shu bilan birga fibratlar qo'llanilgandan keyin sezilarli darajada kam.

Tanadagi Omega-3 ko'p to'yinmagan yog ' kislotalari ajralmas hisoblanadi, ammo ayni paytda u ularni o'zi ishlab chiqarmaydi. Qabul qilishning yagona manbai oziq-ovqat hisoblanadi. Olimlarning tadqiqotlari shuni isbotladiki, har kuni Omega-3 kislotalari bo'lgan oziq-ovqat mahsulotlarini etarli miqdorda iste'mol qilish yurak-qon tomir kasalliklari, bo'g'imlarning yallig'lanishi, ko'rish qobiliyatini, teri va sochlarning holatini yaxshilaydi. Bundan tashqari, bu birikmalar juda kuchli antioksidantlardir, ular yomon Xolesterolni kamaytiradi va erkin radikallarni yo'q qiladi, shuning uchun ular erta qarishni oldini olish uchun ko'rsatiladi.

Ayniqsa, Omega-3 homilador ayollarning ovqatlanishida ajralmas hisoblanadi, chunki ular tug'ilmagan bolaning miyasi rivojlanishiga foydali ta'sir ko'rsatadi. Keksa odamlarda ko'p to'yinmagan yog ' kislotalari tanadagi kaltsiy miqdorini mos ravishda tartibga soladi, osteoporoz tufayli suyak sinishi xavfi kamayadi-bu qarilikda yuzaga keladigan eng keng tarqalgan kasalliklardan biri.

Ko'proq Omega - 3 qon bosimini tartibga soladi, qon quyqalari xavfini kamaytiradi, yaralarni davolashni tezlashtiradi (shuning uchun ular oshqozon va o'n ikki barmoqli ichak yarasi, gastrit uchun ajralmas hisoblanadi) va saraton kasalligining oldini oladi.

Omega - 3 yog ' kislotalari lipid metabolizmini normallashtiradi, natijada xolesterin, triglitseridlar va beta lipoproteinlar kamayadi. Va bu ateroskleroz va koronar arteriya kasalligi, gipertenziya rivojlanishiga to'sqinlik qiladi, qon bosimini pasaytirishga yordam beradi. Omega-3 yog ' kislotalari asab to'qimalarining, ko'zning to'r pardasi va yurak mushaklarining tarkibiy elementi bo'lganligi sababli ular miya va orqa miya, ko'zlar va yurakning funktsional holatini sezilarli darajada yaxshilaydi.

Omega-3 yog ' kislotalari qonni suyultirishga yordam beradi. Trombotsitlarning bir-biriga yopishishini oldini olish orqali ular tromboz xavfini kamaytiradi, yurak xuruji va qon tomirlarining paydo bo'lishining oldini oladi. Leykotrienlar (yallig'lanish vositachilari) ta'sirini blokirovka qilib, Omega-3 yog ' kislotalari allergiyaga qarshi ta'sirga ega, bu ayniqsa bronxial astma, allergik dermatozlar (toshbaqa kasalligi, ekzema va boshqalar), pollinoz bilan og'rigan bemorlar uchun juda muhimdir.

Omega-3 yog'lari ortiqcha vazn bilan kurashishga qodir, chunki ular yog ' almashinuvini tartibga soladi. Bundan tashqari, Omega-3 dan foydalanish depressiyani davolashning ajoyib usuli hisoblanadi: ko'p to'yinmagan yog ' kislotalari stress gormonlarini ishlab chiqarishni sekinlashtiradi va serotonin (baxt gormoni) miqdorini oshiradi.

Barcha baliq yog'larining asosiy tarkibiy qismlari ikkita muhim Omega-3 kislotalari: EPA (eicosapentaenoic acid) va DHA (docosahexaenoic acid). Deyarli barcha baliq yog'larida bu kislotalarning nisbati 3:2 ni tashkil qiladi, qizil ikra yog'ida esa EPA ga qaraganda ko'proq DHA mavjud. Birgalikda bu kislotalar juda foydali, ammo DHA bolalarda asab tizimining normal shakllanishi va ko'rish qobiliyati, shuningdek kattalarda miyaning yaxshi ishlashi uchun juda muhimdir.

Omega - 3dan tashqari, qizil ikra yog'ida boshqa Omega - 5, 6, 7, 8 va 9 ning butun to'plami mavjud bo'lib, ular yurak-qon tomir tizimini saqlash, yallig'lanish jarayonlarini nazorat qilish, qon shakarining muvozanati, terining salomatligi, sog'lom hujayralar o'sishi, yaxshi uyqu va kuchli imun tizimiga muhim hissa qo'shadi. Boshqa narsalar qatorida, qizil ikra yog'i tarkibida D vitamini va tanamiz uchun juda foydali antioksidant modda - astaksantin mavjud. Bu karotenoidlar guruhiga mansub astaksantin bo'lib , losos go'shtiga nozik pushti rang beradi. Tabiatda uni yovvoyi losos va birinchi navbatda Alaskan (yosunlarning o'zi tinch okeanidan kelib chiqqan) bilan oziqlanadigan suv o'tlarining ma'lum bir shaklida topish mumkin. Astaxanthin, shuningdek, Omegaga boy bo'lgan krill yog'ida ham mavjud.

Mahsulot juda yuqori sifatli, to'g'ri Omega balansi, minimal ishlov berish, astaxanthin (500 mcg) va D3 vitaminiga (1,000 IU) boy.

Krill yog'ida kuchli antioksidant Astaxanthin, shuningdek fosfolipidlar mavjud bo'lib, ular o'smirlar va kattalardagi aqliy qobiliyatlarni yaxshilaydi va kayfiyatni yaxshilaydi va stressdan aziyat chekadigan odamlarda kortizol darajasini kamaytirishga yordam beradi.

Omega - 3 yog ' kislotalari inson ratsionidagi muhim moddalar bo'lib, ular turli organ tizimlarining rivojlanishi va ishlashida muhim rol o'ynaydi. Baliq va krill yog'larida eikosapentaenoik ("EPA", EPA) va dokosaheksaenoik ("DHA", DHA) kislotalar mavjud. Ko'p to'yinmagan yog'li kislotalarning (pufa) uzun zanjirlarining bu ikki turi inson tanasida sintez qilinmaydi. Ko'pgina tadqiqotlar ushbu yog'larning kognitiv funktsiyani yaxshilashdan semirishga qarshi kurashgacha bo'lgan ulkan afzalliklarini isbotladi.

Krill va baliq yog'larining tarkibi EPA va DHA ni teng ravishda o'z ichiga oladi. Shunga qaramay, bitta muhim farq bor: krill yog'ida fosfatidilxolin (PC) mavjud. Fosfat guruhining yog ' kislotasi zanjiriga qo'shilishi ingichka ichakda ovqat hazm qilishni osonlashtiradi, bu esa miya, o'pka va jigar to'qimalari tomonidan moddalarning tezroq so'rilishini ta'minlaydi.

Krill yog'ining foydali xususiyatlari zararli xolesterin deb nomlanuvchi past zichlikdagi lipoproteinlarni (LDL) kamaytirish orqali vaznni kamaytirishga yordam beradi. Ratsionga qisqichbaqalar yog'ini kiritish ortiqcha vazn yo'qotish, qon bosimini normallashtirish va umumiy yallig'lanish jarayonlarining o'choqlarini kamaytirishga yordam beradi.

Krill yog'i va baliq yog'i o'rtasidagi eng muhim farq bu bizning miyamizga qanday ta'sir qilishidir. Krill yog'i qo'shimcha fosfolipidlar (PC) mavjudligi tufayli inson miyasiga ijobiy ta'sir ko'rsatadi, bu esa o'smirlar va kattalardagi aqliy qobiliyatlarni yaxshilaydi va kayfiyatni yaxshilaydi va stressdan aziyat chekadigan odamlarda kortizol darajasini kamaytirishga yordam beradi. EPA, DHA va kompyuterni birlashtirish diqqat darajasini oshirishi, kayfiyatni yaxshilashi va xotirani mustahkamlashi ilmiy jihatdan isbotlangan.

Omega-3 yog ' kislotalarining ta'siri:

- biologik membranalar, miya hujayralari, retinaning tarkibiy birligi bo'lib, neyronlar o'rtasida asab uzatilishini ta'minlaydi;
- yo'ldosh orqali kirib, homilaning Markaziy asab tizimining to'liq rivojlanishini ta'minlaydi;
- hujayralar tomonidan kaltsiy va magniyning yaxshiroq so'rilishini rag'batlantirish, bu minerallarni membranalar orqali tashishni osonlashtirish;
- qonda xolesterin va triglitseridlarni kamaytiring;
-Omega - 6 yog ' kislotalari bilan birlashganda (masalan, enoter yog'ida) - 1:4 nisbatda prostaglandinlarning 1 va 3 guruhlarining etarli sinteziga yordam beradi, bu esa qonning yopishqoqligini pasayishiga olib keladi. Shuningdek, siklooksigenaza fermenti ta'sirini inhibe qiladi, bu yallig'lanish va allergik reaktsiyalarni keltirib chiqaradigan leykotrien darajasini pasaytiradi;
- ular saraton kasalligiga, ayniqsa surunkali ginekologik kasalliklarga profilaktik ta'sir ko'rsatadi.

Omega-3 Forte preparatini qo'llash uchun ko'rsatmalar. EPA + dha263 baliq yog'i va krill yog'i:

-yurak-qon tomir kasalliklari (aterosklerozning oldini olish, gipertoniya, yurak xuruji, qon tomir);
-har qanday kelib chiqishi artroz-artrit;
- otoimmun kasalliklar (tizimli qizil yuguruk, ko'p skleroz, revmatoid artrit, tizimli skleroderma va boshqalar);
- asab tizimining kasalliklari (demans, Altsgeymer kasalligi, xotira buzilishi, migren, qon tomiridan keyingi holat, chalg'itish, kontsentratsiyaning pasayishi va boshqalar).;
- qandli diabet va uning asoratlarining oldini olish;
- teri kasalliklari, (toshbaqa kasalligi, ekzema, neyrodermatit va boshqalar) , trofik yaralar;
- suyaklarning shikastlanishi (sinish, osteomiyelit, osteoporoz va boshqalar);
-oshqozon yarasi va o'n ikki barmoqli ichak yarasi;
- malign neoplazmalarning, shu jumladan ko'krakning oldini olish;
- har qanday darajadagi semirish;
- surunkali qo'shma shikastlanishlar;
- tana vaznining etishmasligi;
- giperkolesterolemiya;
- miyaning qon tomir kasalliklari;
- ekstremitalarning qon tomirlarining shikastlanishi;
- depressiv holatlar;
- qisqa ichak sindromi.

Omega-3 ning inson tanasi uchun foydalari:

Miya rivojlanishi. Omega-3 inson tanasining rivojlanishining boshida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ularning ishtirokisiz bolaning to'r pardasi va miyasining normal rivojlanishi mumkin emas. Agar homiladorlik paytida onaning tanasida Omega-3 etishmasa, bolada nevrologik kasalliklarni rivojlanish xavfi juda yuqori.

Omega-3 yog ' kislotalarining etishmasligi miyaning erta qarishiga va odamning intellektual qobiliyatining pasayishiga olib kelishi mumkin. Shifokorlar va mutaxassislarning fikriga ko'ra, Omega-3 kislotalari zamonaviy inson dietasining muhim tarkibiy qismidir, chunki ular miyaning normal funktsiyalarini saqlab qolish va uni yoshga bog'liq neyrodejeneratsiyadan himoya qilish imkonini beradi. Omega-3 ni etarli darajada iste'mol qilmaslik ruhiy kasalliklarning ko'plab holatlarini tushuntiradi.

Og'irlikni yo'qotish. Omega-3 yog 'kislotalari yog' yoqilishiga bevosita ta'sir qilmasa ham, baliq yog'i kabi Omega-3 qo'shimchalari sizni uzoq vaqt davomida to'liq his qilishingizga yordam beradi. Bu qattiq dietaga rioya qilishni osonlashtiradi va shu bilan ortiqcha vaznni kamaytirishga yordam beradi.

Teri, soch va tirnoqlarning holatini yaxshilash. Omega-3 yog ' kislotalari inson terisi, sochlari va tirnoqlari uchun o'ziga xos qurilish materialidir. O'smirlik davrida Omega-3 yog ' kislotalarining etishmasligi akne va boshqa teri kasalliklarida namoyon bo'ladi. Haqiqat shundaki, bu gormonal fonni buzadi, bu terining, sochlarning va tirnoqlarning sog'lig'iga ta'sir qiladi. Ko'pincha, o'tkir toshbaqa kasalligi bo'lgan bemorlarga Omega-3 (baliq yog'i) preparatlarini qabul qilish buyuriladi va bu holat tezda yaxshilanadi. Bundan tashqari, xiralashgan va mo'rt sochlar porloq, elastik bo'ladi. Mo'rt mixlar va sochlarning oldini olish uchun Omega-3 o'z ichiga olgan mahsulotlardan foydalanish muhim, ammo shu bilan birga ularni issiqlik bilan davolash zarur minimal darajaga tushirilishi kerak.

Omega-3 kislotalari inson terisining qarishini inhibe qiladi va buni bir necha usul bilan bajaradi. Ular kislorodning teriga zarar etkazishiga yo'l qo'ymaydigan kuchli antioksidant xususiyatlarga ega. Omega - 3 yog ' kislotalari surunkali yallig'lanishni samarali ravishda to'xtatadi va shu bilan kollagenning parchalanishiga yo'l qo'ymaydi va qarishni sekinlashtiradi. Omega-3 kislotalari nafaqat terining yallig'lanishi, balki ichki organlar, bo'g'inlar, ligamentlar va mushaklar bilan ham kurashadi. Omega-3 kislotalari terining qarishining asosiy mexanizmlarini inhibe qiladi, tashqi ta'sirlarga sezgirlik yoshlikdagi kabi bo'ladi.

Omega - 3 terini ultrabinafsha nurlanishidan himoya qiladi: tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, Omega-3 yog ' kislotalarini muntazam iste'mol qilish terining quyosh yonishidan himoyasini oshiradi. Ekzema va toshbaqa kasalligi bilan og'rigan ko'plab odamlar Omega-3 ni qabul qilishda terining yaxshilanishini qayd etishadi.

Omega-3 kislotalari ta'sirida terining elastik kollagen asosi ortiqcha parchalanishni to'xtatadi va asta-sekin tiklanadi va teri elastik va yosh ko'rinishini saqlab qoladi.

Mushak-skelet tizimiga ijobiy ta'sir. Shifokorlar suyak va bo'g'imlarning sog'lig'ini saqlashga yordam beradigan Omega-3 yog ' kislotalarining 3 ta asosiy ta'sir mexanizmini aniqlaydilar. 1-mexanizm-bu yoshligida suyak hosil bo'lish jarayonlarini faollashtirish va yoshi bilan suyak to'qimalarining siyraklashishiga to'sqinlik qilish, bu esa osteoporozning rivojlanishiga olib keladi. Omega-3 kislotalari bo'g'imlarning biriktiruvchi to'qima elementlarining (tendonlar, ligamentlar, qo'shma kapsulalar), artikulyar xaftaga elastikligini saqlashga yordam beradi va artikulyar moylash xususiyatlarini yaxshilaydi. 2-mexanizm-bo'g'imlarning yallig'lanish va degenerativ-distrofik kasalliklarida artikulyar xaftaga kollagen tolalarining parchalanishini sekinlashtirish. 3-mexanizm-bu qo'shma to'qimalarda yallig'lanish reaktsiyalarining faolligini kamaytirish, ya'ni yallig'lanish va og'riqni yo'q qilish.

Hayot davomida Omega-3 yog ' kislotalarini etarli darajada iste'mol qilish qo'shma kasalliklarni rivojlanish xavfini 50% ga kamaytirishi va/yoki yallig'lanish paytida bo'g'imlarning shikastlanish darajasini kamaytirishi mumkin. Omega-3 yog ' kislotasi preparatlarini qo'llash yallig'lanishga qarshi va og'riq qoldiruvchi dorilarning samaradorligini oshirishi mumkin. Masalan, Romatoid artrit yallig'lanishga qarshi dorilarning katta dozalarini qabul qilishni o'z ichiga oladi, ular terapevtik ta'sirga qo'shimcha ravishda bir qator yon ta'sirga ega, bu muqobil davolash usullarini izlashga doimiy qiziqishni rag'batlantiradi. Romatoid artritning ertalabki qattiqligi va qo'shma og'riqlarning intensivligi kabi alomatlari, agar odatdagi davolanish Omega-3 ko'p to'yinmagan yog'li kislotalar bilan to'ldirilsa, kamayadi. Bundan tashqari, ushbu dorilar Romatoid artritni davolashda ishlatiladigan steroid bo'lmagan yallig'lanishga qarshi dorilarning oshqozon-ichak traktiga va kortikosteroid gormonlarining suyak zichligiga ta'sirini kamaytirishi mumkin (osteoporoz odatda juda tez rivojlanadi).

Omega-3 yog ' kislotalari preparatlarining kurs usullaridan foydalangan holda tizza bo'g'imining artrozini davolash sezilarli darajada sekinlashishi va ba'zi hollarda artikulyar xaftaga tushishini va suyaklarning artikulyar uchlariga zarar etkazilishini to'xtatishi mumkin. Bu og'riqni kamaytiradi, bo'g'imlarning harakatchanligini yaxshilaydi va bo'g'imning ishlash muddatini uzaytiradi.

Sport bilan shug'ullanish. Muntazam va faol sport yoki fitnes bilan Omega-3 kislotalari qonning yopishqoqligini pasaytiradi, bu esa qon bosimini pasaytiradi. Omega-3 yog ' kislotalari qon tomirlari devorlarini mustahkamlaydi, yurak xurujlari va qon tomirlari xavfini kamaytiradi. Omega - 3 yallig'lanishga qarshi turadi va shu bilan mashqdan keyin tananing tiklanish vaqtini kamaytiradi. Omega-3 kislotalari reaktsiya tezligini oshiradi. Omega-3 yog ' kislotalari mushak massasini ko'paytirishga yordam beradi. Omega - 3 metabolizmni tezlashtiradi. Omega-3 yog ' kislotalarini iste'mol qilganda, organizm kaltsiyni yaxshiroq o'zlashtiradi. Omega-3 kislotalari umuman immunitetni mustahkamlaydi. Omega-3 yog ' kislotalari depressiyaga qarshi samarali kurashadi, kayfiyatni yaxshilaydi. Omega - 3 sport mashg'ulotlari va musobaqalarda psixologik stressga chidamliligini oshiradi.

Mashqdan keyin tiklanish. Qayta tiklash-bu mashg'ulotning eng muhim jihati. Omega-3 yog'lari kechiktirilgan mushak og'rig'ini kamaytirishga yordam beradi, shuningdek, jismoniy faoliyatdan keyin yallig'lanishni kamaytiradi. Ushbu ikkala ta'sir ham intensiv mashg'ulotdan keyin tezroq tiklanishingizga yordam beradi.

Yallig'lanishni davolash. Omega-3 kislotalari yallig'lanishni bostirishga qodir. Tibbiy olimlar ushbu moddalarni qabul qilishni boshlaganlarida, qo'shma kasalliklarga chalingan bemorlarda sezilarli yaxshilanish yuz berishini bir necha bor payqashgan.

Onkoprotektiv ta'sir. Ko'p to'yinmagan Omega-3 yog ' kislotalarining antikarsinogen ta'siri ko'plab mexanizmlar bilan izohlanadi. Masalan, araxidon kislotasining bir qator metabolitlari - prostaglandin E2, tromboksan A2 ishlab chiqarishni kamaytirish orqali, ular o'simta o'sishini stimulyatorlari hisoblanadi. Omega-3 kislotalari o'simta transformatsiyasini rag'batlantiradigan ba'zi fermentlarning faolligini inhibe qiladi (ya'ni inhibe qiladi). Omega-3 yog'larining onkoprotektiv ta'sirining asosiy mexanizmlaridan biri (ya'ni o'smalardan himoya qiluvchi) ularning membranalardagi Omega-6 yog'larini almashtirish va ferment tizimlari va keyingi metabolik o'zgarishlar uchun raqobatlashish qobiliyatidir. Omega-3 kislotalari onkogenlarning ekspressiyasini va angiogenezni (yangi qon tomirlarining shakllanishi) inhibe qiladi, apoptozni (dasturlashtirilgan hujayra o'limi) va o'smaga qarshi immunitetni rag'batlantiradi. Shunday qilib, dietada Omega-3 sinfidagi ko'p to'yinmagan yog'li kislotalarning surunkali etishmasligi saraton xavfini oshiradi, deb aytish mumkin.

To'liq ko'rsatish

Xarakteristikalar

Mahsulotning texnik tavsiflari, etkazib berish hajmi, ishlab chiqarilgan mamlakati, tashqi ko'rinishi va rangi haqidagi ma'lumotlar faqat ma'lumot uchun mo'ljallangan va nashr etilgan paytda mavjud bo'lgan eng so'nggi ma'lumotlarga asoslanadi.

Fikr-mulohazalar

review
Boshqa foydalanuvchilarga o'z tanloviga yordam bering - ushbu mahsulot haqida birinchi bo'lib o'z fikringizni bildiring.